Wij zijn op 21 en 22 mei gesloten
NVM Makelaar Ede - Bolthof van den Top
Twitter Facebook
Advieskeuze.nl SCORE 10,0

Natuur rond Ede

De Ginkelse Heide

In het oosten van Ede ligt dit prachtige natuurgebied dat veel wandelaars en fietsers trekt. De heide kleurt in de zomer dieppaars en de uitgestrekte velden worden afgewisseld met dichte bossen. Op de hei graast een kudde Veluwse Heideschapen en het gebied biedt verder huis aan reeën, zwijnen en edelherten. Vooral tijdens de lammertijd (februari/begin maart) is de schaapskooi de moeite waard om te bezoeken. Verschillende routes leiden ook naar het Airborne Monument, opgericht ter herdenking van de gesneuvelde parachutisten bij de Slag om Arnhem in 1944. Jaarlijks worden op de derde zaterdag in september deze luchtlandingen herdacht met ruim 300 deelnemende parachutisten. 

De Ginkelse Heide

Natuurgebied Plankenwambuis

Ook de moeite waard voor een wandeling of fietstocht is Natuurgebied Planken Wambuis. Met bossen, zandvlaktes, glooiende paden en een rijk dierenleven - zoals New Forest pony's, Spaanse runderen, hagedissen en veldleeuweriken- een bijzonder stuk natuur. In ieder seizoen blijft dit landschap uitdagen voor prachtige tochten. 

Ede in beeld

Kom ook wonen en recreëren in en rond Ede; een heerlijke stad met een landelijk gevoel, uitgebreide voorzieningen, de prachtige natuur van de Veluwe rondom en een rijke historie. We laten graag zien wat Ede nog meer te bieden heeft.

Meer over Ede in beeld