Wij zijn op 21 en 22 mei gesloten
NVM Makelaar Ede - Bolthof van den Top
Twitter Facebook
Advieskeuze.nl SCORE 10,0

Aansprakelijkheidsverzekering

De verzekering in een oogopslag

 

Kunnen wij u helpen?

Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u financieel beschermd als u onopzettelijk schade toebrengt aan anderen of hun bezittingen. Deze dekking geldt ook voor uw gezinsleden en huisdieren.

Omdat het schadebedrag behoorlijk kan oplopen, is het maximaal verzekerde bedrag per gebeurtenis doorgaans 1.250.000 euro, meer is ook mogelijk tot een maximaal bedrag van € 2.500.000.

Wanneer ben je aansprakelijk?

Als je iets doet waardoor schade ontstaat, dan kun je daarvoor op grond van de wet aansprakelijk zijn. Dat betekent dat je de financiële schade moet vergoeden. Ook ben je aansprakelijk voor schade die veroorzaakt is doordat je niets hebt gedaan, terwijl je wel wat had moeten doen. Dit staat in de wet. Voor deze wettelijke aansprakelijkheid biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Waarvoor ben je verzekerd?

Onder deze verzekering is gedekt:

  • Alles, wat niet met zoveel woorden in de polis is uitgesloten. Denk aan schade aan andermans spullen en gezondheid, Dat betekent ook dat er sprake is van een werelddekking.
  • Schade veroorzaakt door jouw huisdier, of door (on) roerende zaken (zoals een huis of een stoel of keukentrap) die je bezit
  • Letselschade die gezinsleden bij elkaar veroorzaken, materiële schade van gezinsleden onderling is niet gedekt.
  • Vertegenwoordiging in een rechtszaak als dat nodig is. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. De verzekeraar neemt jou dan alle rompslomp uit handen.