LET OP: Bekijk hier onze aangepaste openingstijden ivm de feestdagen
Twitter Facebook
Advieskeuze.nl SCORE 9,9

Verzekering hoverboard

Alles wat u wilde weten over hoverboards en verzekeringen

 

Kunnen wij u helpen?

Laat je hoverboard verzekeren

Hoverboards zijn erg populair onder kinderen en jongeren. Net als skateboards zijn het plankjes met wielen. Ze werken hetzelfde, maar zijn voorzien van een motortje. Een hoverboard is dus deels kinderspeelgoed en deels motorrijtuig. Dit brengt bepaalde risico's met zich mee. Maar welke verzekering is hierop van toepassing?

Hoverboards en motorrijtuigenverzekeringen

Uw kind kan met een hoverboard schade veroorzaken. Welke verzekeringen kunnen dit opvangen? Jammer genoeg is deze vraag niet gemakkelijk te beantwoorden, doordat de hoverboard buiten veel categorieën valt. Doordat deze geen stuur heeft, valt hij niet onder de goedgekeurde motorrijtuigen. Daarom is het niet mogelijk om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen af te sluiten voor een hoverboard.

Hoverboards en AVP of AVB

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen (AVP en AVB) vergoeden schade veroorzaakt met een hoverboard niet, omdat het aansprakelijkheidsrisico voor schade door motorrijtuigen is uitgesloten op dit soort verzekeringen. Veel aansprakelijkheidsverzekeringen maken wel uitzonderingen voor motorrijtuigen in de categorie (kinder)speelgoed. De maximale snelheid mag dan niet hoger zijn dan 5, 10 of 16 km/u. Omdat hoverboards meestal 12-20 km/u. kunnen halen, vallen ze vaak toch niet onder deze uitzondering. 

Hoverboards en verzekeringen tegen brand of diefstal

Hoverboards kosten tussen de 300 en 800 euro en zijn zeer populair. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, maar moeilijk te identificeren. Het risico van diefstal is daarom groot. Ook kan er door kortsluiting in de accu brandschade ontstaan. Het is echter niet mogelijk om een cascoverzekering af te sluiten voor een hoverboard. Als motorrijtuig valt deze ook niet onder de inboedelverzekering. Het verzekeren van dit kostbare speeltje is dus niet eenvoudig

Wat nu? Bolthof van den Top geeft advies

Gezien de populariteit van hoverboards, is de kans groot dat deze ook op het verlanglijstje van uw kind staat. Wilt u toch graag een hoverboard kopen voor uw kind, dan zullen de medewerkers van Bolthof van den Top u graag voorzien van gedegen advies over verzekeringen.