Wij zijn op 21 en 22 mei gesloten
NVM Makelaar Ede - Bolthof van den Top
Twitter Facebook
Advieskeuze.nl SCORE 10,0

Definitief energielabel woning

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij de levering van een woning.

 

Kunnen wij u helpen?

Vanaf 1 januari 2015 is een energielabel verplicht bij de levering van een woning via de notaris. De verzending van het voorlopige energielabel is in januari. Echter, het transport is in de eerste week van januari gepland. Hoe kom ik dan aan een definitief energielabel?

Regel op tijd een definitief energielabel

In januari 2015 krijgen alle huiseigenaren die nog geen energielabel bezitten een voorlopig energielabel thuis gestuurd. Dit voorlopige label kunt u zelf omzetten in een definitief label. Dit definitieve label heeft u nodig bij de overdracht van uw woning.

Heeft u echter begin januari al een afspraak bij de notaris en heeft u het voorlopig energielabel nog niet ontvangen? Dan kunt u 2 dingen doen om toch op tijd een definitief energielabel te krijgen.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

  • Tot 1 januari 2015 kunt u nog het huidige energielabel aanvragen. Met dit label voldoet u ook straks aan uw wettelijke plicht.
  • Vanaf 1 januari 2015 kunt u met uw DigiD inloggen op www.energielabelvoorwoningen.nl 
    (Let op: deze website gaat pas op 1 januari online).
    U vindt daar uw voorlopige energielabel en de gegevens waarop het label gebaseerd is. Dit voorlopige label kunt u laten omzetten in een definitief label. U hoeft dus niet te wachten tot u per brief een voorlopig energielabel heeft gekregen.

Zorg dat u vóór 1 januari 2015 (eventueel in overleg met uw makelaar) uw dossier compleet heeft. Dan kunt u op 1 januari zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen. Een erkend deskundige kan vervolgens op korte termijn uw gegevens controleren en het definitieve label registreren. U krijgt het definitieve label vervolgens per mail toegestuurd.

Consequenties geen energielabel

Heeft u bij de officiële overdracht van de woning nog geen definitief energielabel? Dan loopt u de kans op een boete van maximaal € 400,-

Bron: Rijksoverheid