Wij zijn op 21 en 22 mei gesloten
NVM Makelaar Ede - Bolthof van den Top
Twitter Facebook
Advieskeuze.nl SCORE 10,0

Ook op wintersport? Ga goed verzekerd op reis en de piste af!

Alles wat u wilde weten over wintersport en verzekeringen

Naar uw bestemming per auto?

Wat kan jezelf doen voor vertrek:

  • Zijn de winterbanden nog in orde? Controleer je bandenspanning en profieldiepte. 
  • Controleer alle lampen.
  • Moet de accu worden bijgevuld?
  • Check of het reservewiel in orde is en of de krik nog werkt.
  • Vervang de ruitenwisserbladen als ze stroef zijn of strepen gaan trekken.
  • Verbanddoos, gevaren driehoek en fluorescerende hesjes aanwezig? Deze zijn vaak in het buitenland verplicht!
  • Controleer of je bij je  auto en/of reisverzekering recht hebt op hulponderweg of eventueel vervangend vervoer.

Checken is zeker weten!

 

Kunnen wij u helpen?

Rond deze tijd van het jaar gaan er weer veel Nederlanders op wintersport. Dit is een heerlijke manier om op een actieve manier te ontspannen, maar deze is niet zonder risico's. Voorkom dat uw wintersportvakantie op een teleurstelling uitloopt door goed voorbereid op reis te gaan. Blessures zijn te voorkomen door te zorgen voor een goede lichamelijke conditie, passende uitrusting en gedegen bescherming. Toch zijn lichamelijk letsel en andere tegenslagen niet helemaal te voorkomen op wintersport. Er is altijd een kans om geblesseerd te raken en daardoor lessen te missen of zelfs naar huis te moeten. Ook kan uw kostbare wintersport-uitrusting zoek raken of gestolen worden. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een speciale verzekering met een dekking voor wintersport. Zo kunt u met een gerust hart genieten van de wintersportvakantie waar u zo lang naar heeft uitgekeken!

Wat valt er onder de dekking wintersport?

Tijdens de wintersport loopt je extra risico’s en gebruik je vaak dure spullen. Om dit goed te verzekeren kun je de dekking Wintersport kiezen. Deze dekking is doorgaans niet standaard meeverzekerd

Met de dekking wintersport verzeker je o.a. jouw (gehuurde) ski's, ski uitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen als er iets gebeurt wat gedekt wordt door de reisverzekering.

Bijvoorbeeld bij:

  • beschadiging, verlies of diefstal. 

Ga je op wintersport en is de dekking niet verzekerd? Dan zijn sowieso jouw skispullen niet verzekerd, maar denk hierbij ook aan speciaal vervoer naar huis als je bijv. tijdens het skiën je been breekt.

Geneeskundige kosten op wintersport

Wil je medische hulp tijdens de wintersport vergoed krijgen? Dan moet je naast wintersportdekking ook de dekking ‘geneeskundige kosten’ hebben afgesloten bij je reisverzekering. Heb je alleen de dekking geneeskundige kosten en geen wintersportdekking? Dan kan het zijn dat je niet alles vergoed krijgt. 
Je zorgverzekering vergoedt jouw kosten tot het maximaal in Nederland geldend tarief. In Oostenrijk, Scandinavische landen en Zwitserland kun je in (privé)ziekenhuizen terecht komen, die duurder zijn dan in Nederland. Het deel van de medische kosten dat je zorgverzekering niet vergoed, krijg je alleen vergoed als je een reisverzekering met de dekking ‘geneeskundige kosten’ en wintersportdekking hebt.

Wat nu? Bolthof van den Top geeft advies

Wilt u onbezorgd op wintersportvakantie gaan? De medewerkers van Bolthof van den Top voorzien u graagvan gedegen advies over verzekeringen.